For mange mennesker er det helt utænkeligt ikke at have et kørekort. De fleste af os får det taget inden vi bliver 18 år, fordi der er en stærk tradition for dette. Der er mange familier, der har en regel om, at hvis børnene ikke ryger inden de fylder 18 år, vil deres forældre betale for kørekort. Der er dog også mange, der må betale for det selv. Uanset hvem der skal betale, er det en ret dyr affære. Ofte vil det som minimum koster omkring 10.000 kr. og for mange mennesker, er dette rigtig mange penge.

Mange køreskoler køre med at man kan nøjes med at købe det lovpligtige antal køretimer. Hvis man gøre dette, kan man nogle steder få kørekortet for omkring 8.000 kr. – det er stadig mange penge, især hvis man i forvejen ikke har så mange penge. Derfor kan der være mange, der gerne vil spare ekstra penge. Men kan man overhovedet det? Svaret er ja. Hvis du tager en afbudsplads, kan du spare penge. Du kan læse meget mere om afbudspladser lige her http://afbudspladser.dk/.

 

Tag en afbudsplads

9734369452_c56e20a600_b

Hvis du vil spare penge på dit kørekort og du ikke skal bruge det lige med det samme, kan du med fordel skrive sig op til en afbudsplads på en af landets mange køreskoler. Det foregår ofte ved at man melder sig til på en hjemmeside. Her skriver man sine oplysninger og ud fra dette, vil man blive kontaktet, hvis det bliver en plads fri. Grunden til at man kan få det billigere ved at gøre det på denne måde skal findes hos køreskolerne.

For mange af de små køreskoler, kan det være dyrt at drive forretningen, hvis der hele tiden bliver ledige pladser til undervisningen. De har ofte et bestemt antal pladser, og hvis der pludselig er to, der melder fra, kan det være irriterende for køreskolen. Derfor vælger mange at sælge disse pladser billigere. For selve den person, der vil tage et kørekort, betyder det, at man skal stå på venteliste og dermed ikke ved helt præcist, hvornår man kan komme til. Hvis du melder dig til, kan du til enhver tid takke nej til et tilbud og du kan også nemt melde dig fra igen.

 

Praktiske ting at huske på

 

Hvis du tænker, at du gerne vil spare penge på dit kørekort, er der lidt forskellige ting, du skal overveje. Først og fremmest skal du huske på, at du ikke ved hvornår du kan få en plads. Det kan ske lige med det samme, eller der kan gå måneder. Hvis du har en drøm om at have det på din 18 års fødselsdag, er det ikke sikkert at dette er muligt. I forhold til om det er en god forretning, varierer det lidt. Det er meget forskelligt hvor meget du kan spare hos de forskellige køreskoler. Sagt på en anden måde – det er meget forskelligt hvor billigt de sælger disse afbudspladser. Du mister dog ikke noget ved at tilmelde dig.