De tre typer leveres i dimensionerne

Serien med dekoration rød mariehøne

  • Højde 7 cm       – Bredde 8 cm    – Længde 4,5 cm
  • Højde 11,5 cm  – Bredde 14 cm  – Længde 7 cm
  • Højde 15 cm     – Bredde 19 cm  – Længde 8 cm

Røde mariehøner findes i Danmark, og da rød er en kraftig farve i naturen, har det fået flere til at tro, at den er giftig. Man kan blive bidt af den, uden at der af den grund er fare på færde. Det klør som fra andre insektbid og mariehøner har det uanset farve med at bide i tørkeperioder. Den 22-plettede mariehøne er rød, og den har 22 sorte pletter på sine vinger. Den er sort på selve hovedet, uden yderligere pletter. Mariehønen er ganske lille. Den kan forveksles med de to andre typer røde mariehøner ’skakbræt’ og den 16-prikkede mariehøne, men disse to har modsat den 22-plettede en sort kile ned ad ryggen. ’Skakbræt mariehønen’ møder man i to farver nemlig den røde med sorte pletter og den sorte med røde pletter. Denne type har ikke pletter men felter på vingerne.

dekoration rød mariehøne

Vi husker den fra barn nu i form af en dekoration rød mariehøne

Så farven til trods er vores håndlavede røde mariehøne ikke noget nær de rigtige mariehøner. Den er fortsat en ’fantasi mariehøne’. Serien af røde mariehøner leveres i tre størrelser som et stykke vægkunst i metal. Mariehønerne kan ’pinnes’ op på en mur, eller de kan sættes op på grene i haven eller lignende. Dine børn vil elske mariehøner sat op på væggene i et børneværelse. Mariehønerne er ikke fabrikeret på maskiner. De leveres i blankt rødt metal med store sorte prikker på. Placeres den dekorative rød mariehøne udendørs vil der med tiden danne sig en plettet tekstur dog uden, at det går ud over det elegante. Det hele bringes i en dekorativ gaveæske, så adressaten stadig vil fornemme at vedkommende får en dejlig gave, og her drejer sig om børn i alle aldre.

Smart dekoration rød mariehøne til udsmykning uden og inde

Og ikke mindst er det værd at huske på, at du kan gøre din have til et gladere sted, når dine gæster ser de mange flotte og fantasifulde mariehøner hænge fra mange små træer og buske. De ovale røde kuppelformede sommerfugle med små sorte pletter på vingerne står godt til havens øvrige fauna. eres ben, hoved og antenner er sorte. I den virkelige verden er de havens mest anerkendte insekter om end de lærde skændes meget om, de skal kaldes biller eller insekter, eller hvad de nu skal kaldes. Mariehønen hører til i haven, fordi den tiltrækkes af køkkenhaver, hvor den går på jagt efter mad primært bladlus og skjoldlus, som finder disse grådige damer alt andet end kvindelige når de går på jagt. Duftende pelargonier tiltrækker også de nyttige mariehøner på jagt efter havens skadesdyr.